Taalkeuze:
Krantenstok

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Bestellingen worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Geschiedenis krantenstok

Een krantenstok, nostalgisch en toch ook weer helemaal van deze tijd!

De krantenstok, ook wel krantenhanger genoemd, is een internationaal fenomeen. In het Engels heet de krantenstok een newspaper stick en in het Duits Zeitungshalter. In 1982 is in Münster (Duitsland) een tentoonstelling over krantenstokken georganiseerd. Wie de krantenstok heeft bedacht, is vooralsnog een raadsel. Over dit handige, nostalgisch voorwerp is weinig bekend.

Kreukvrije krant

Het doel van de krantenstok is om de krant compleet te houden. Tijdens het lezen raken met name de bijlagen vaak kwijt en komen pagina’s in een andere volgorde te liggen. Daarnaast zorgt de stok ervoor dat de pagina’s minder snel kreuken, omdat de lezer de krant plat op tafel dient te lezen. Met een krantenstok is iedere lezer verzekerd van een complete en goed uitziende krant!

Doordachte techniek

In de loop der tijd is de krantenstok vaak onder handen genomen om zowel de techniek als het uiterlijk te verbeteren. De stokken zijn in diverse varianten op de markt gebracht. Er zijn krantenstokken die van scherpe spijkertjes zijn voorzien. Deze spijkertjes worden door de rug van de krant geprikt en in de gleuf van de tweede stok vastgeklemd. Op deze manier kunnen de pagina’s van de krant niet verschuiven. Een andere methode bestaat uit een metalen spijl die langs de midden binnenzijde van de krant valt. De rug van de krant wordt in een gleuf gedrukt, waarnaar de metalen spijl met een of meerdere schuifjes wordt vastgezet. Er is ook een krantenstok, waarbij de krant met vleugmoeren tussen twee latten moet worden vastgeklemd.

De krantstok ophangen

Een krantenstok heeft vaak aan de bovenkant een haakje waarmee de stok kan worden opgehangen. Hotels en restaurants, maar ook bibliotheken, hebben vaak meerdere kranten. Om te voorkomen dat de leestafel bedolven raakt onder de kranten, kan men de kranten overzichtelijk ophangen aan het haakje van de krantenstok. De tafel ziet er niet alleen netjes uit, de krant blijft ook netjes voor de volgende lezer(s).

Nostalgische en trendy krantenstok

Ook het uiterlijk van de krantenstok is in de loop der jaren veranderd. Naast de nostalgische houten stokken is de krantenstok tegenwoordig in diverse RAL-kleuren en materialen verkrijgbaar. Het is tevens mogelijk het handvat of de gehele stok (afhankelijk van het type en materiaal) van een logo te voorzien. Op deze manier wordt een nostalgisch product in een modern jasje gestoken, waarvan u de stijl helemaal zelf bepaalt!

Geschiedenis krantenstok

EEN ÉCHTE HISTORISCHE KRANT. EEN ORIGINEEL EN UNIEK RELATIE- OF JUBILEUMGESCHENK!

Krantenstok.nl levert meer dan alleen kranten en tijdschriftstokken. Het is onderdeel van Historisch Archief welke is gespecialeerd in echte historisch kranten en tijdschriften. Een veel gegeven en gewaardeerd relatie- jubileum geschenk voor uw relaties en medewerkers.

BEKIJK DE GESCHENKEN VAN HET HISTORISCH ARCHIEF
Krantenstok voor Historische Kranten en tijdschriften

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken gaat u akkoord met de privacy- & cookieverklaring.

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus. Bestellingen kunt U wel plaatsen en worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.